flag Судова влада України

Вирок суду відносно військовослужбовця армії російської федерації Белика Базаржапова залишено без змін

27 грудня 2023, 18:20

Відповідно до пред’явленого обвинувачення, внаслідок збройної агресії російської федерації, приблизно із 25 лютого 2022 року по 02 квітня 2022 року, громадянин російської федерації Белик Базаржапов, який перебував на посаді старшого механіка-водія загальновійськової армії зс рф, в званні єфрейтор збройних сил рф, брав безпосередню участь у актах збройної агресії на території України, зокрема, в смт. Іванків Вишгородського району Київської області.

Так, 23 березня 2022 року Белик Базаржапов та його співслужбовці зупинили автомобіль, який їхав з смт. Іванкова до сусіднього села, у подальшому Белик Базаржапов погрожував водієві стратою, вдарив його прикладом автомата в плече, відібрав та розбив мобільний телефон, використовуючи при цьому нецензурну мову та обзиваючи його та його пасажирів «бандерами» та «нацистами».

Своїми діями, Белик Базаржапов, вчинив злочин, передбачений ч.1 ст. 438 Кримінального кодексу України (інші порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України).

26 грудня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула матеріали кримінального провадження за апеляційною скаргою захисника, який діє в інтересах обвинуваченого Белика Базаржапова на вирок Іванківського районного суду Київської області від 28 червня 2023 року, яким Белика Базаржапова визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України та призначено йому покарання у виді позбавлення волі на строк 11 років.

За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу захисника залишено без задоволення, а вирок Іванківського районного суду Київської області від 28 червня 2023 року без змін.

 

Повідомляє Пресслужба Київського апеляційного суду