flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив під вартою суддю одного із районних судів Київської області, обвинуваченого у скоєнні смертельної ДТП

05 березня 2024, 12:30

04 березня 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту, на ухвалу Святошинського районного суду міста Києва від 13 лютого 2024 року, якою задоволено клопотання прокурора і продовжено обвинуваченому Т. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 12 квітня 2024 року включно. У задоволенні клопотання сторони захисту про зміну запобіжного заходу обвинуваченому Т. на інший більш м`який запобіжний захід, не пов`язанний з триманням під вартою, – відмовлено.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу Святошинського районного суду міста Києва від 13 лютого 2024 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин Т. обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

  Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду