flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід відносно директора підприємства, підозрюваного у шахрайстві під виглядом зборів на квадрокоптери для Збройних Сил України

18 березня 2024, 17:45

14 березня 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 12 лютого 2024 року, якою задоволено клопотання старшого слідчого Головного слідчого управління Національної поліції України та застосовано до підозрюваного Т. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 9 квітня 2024 року включно, одночасно визначено запобіжний захід у вигляді застави у межах 2 850 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що відповідно становить 8 629 800 гривень, з покладенням на підозрюваного, у випадку внесення застави, обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України, зокрема носіння електронного засобу контролю.

За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 12 лютого 2024 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин Т. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 3, 4, 5 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду