flag Судова влада України

Київський апеляційний суд продовжує працювати над впровадженням Правил організації ефективного судочинства в рамках програми MATRA

18 квітня 2024, 12:41

Для впровадження найкращих практик європейського судочинства в українську практику, з 3 по 5 квітня 2024 року представники українських судів, включаючи Київський апеляційний суд, взяли участь у робочій конференції, що відбулася у місті Кракові, Республіка Польща. Ця конференція була організована в рамках нідерландсько-українського проєкту «Судова влада і суспільство в Україні», який здійснюється Центром міжнародного правового співробітництва (CILC) за підтримки Міністерства закордонних справ Нідерландів в рамках Програми MATRA.

До складу делегації від Київського апеляційного суду увійшли: голова суду Ярослав Головачов, судді судової палати з розгляду цивільних справ Вікторія Соколова і Тетяна Невідома та суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Ольга Юрдига.

IMG_1623

Участь в роботі тренінгу взяли експерти проєкту: Філіп Лангбрук – почесний професор юстиції та судового адміністрування, університет Утрехта, Аннемік Хьюген – старша суддя у кримінальних справах, окружний суд Амстердама, Херман ван дер Меєр – суддя у цивільних справах, апеляційний суд Амстердама, Райн Одінк – старший суддя у кримінальних, адміністративних та сімейних справах, окружний суд Амстердама, а також Маргарет Гулема – директор проєкту «Судова влада і суспільство», Центру міжнародного правового співробітництва та Доменіко Фоті і Анастасія Сизенко – координатор та менеджер проєкту «Судова влада і суспільство», Центру міжнародного правового співробітництва.

IMG_1287 -

Суди-учасники проєкту представили фінальні проєкти правил організації ефективного судочинства в різних сферах, таких як цивільне, кримінальне, адміністративне та господарське. Учасники конференції активно працювали у групах, вносячи свій внесок у доопрацювання та аналіз проєктів з метою забезпечення максимальної ефективності та уніфікації правил.

Представники українських судів разом з нідерландськими суддями та експертами провели обговорення щодо застосування цих правил у судовій практиці, а також звернено увагу на досвід Нідерландів у цій сфері. Експерти з Нідерландів надали важливий порівняльний аналіз, що сприятиме успішному впровадженню нових правил в Україні.

IMG_1627

На другий день конференції було проведено обговорення з представниками Вищої ради правосуддя та Ради суддів України щодо прийняття та впровадження правил. Особлива увага приділялася розробці планів дій для успішного впровадження нових правил.

IMG_1636

На завершальний день конференції учасники приступили до формулювання ключових повідомлень та розробки плану впровадження.

Київський апеляційний суд вдячний очільниці та експертам проєкту за цікаві й змістовні дискусії, директору проєкту «Судова влада і суспільство», менеджерам проєкту та перекладачам за високий рівень організації та проведення заходу.

IMG_1629

Київський апеляційний суд продовжує свою активну участь у впровадженні інноваційних підходів до судочинства в рамках проекту «Судова влада і суспільство в Україні», який здійснюється за підтримки Міністерства закордонних справ Нідерландів у рамках програми MATRA.

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду