flag Судова влада України

Підведено підсумки роботи Київського апеляційного суду за 2020 рік

05 лютого 2021, 15:12

5 лютого 2021 року за ініціативою голови суду Ярослава Головачова, відповідно до положень ч. 2 ст. 128 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», було скликано загальні збори суддів Київського апеляційного суду.

Розпочався захід приємним та урочистим моментом. Голова Київського апеляційного суду Ярослав Головачов оголосив текст Указу Президента України від 15 грудня 2020 року №569/2020 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників суду», відповідно до якого судді Київського апеляційного суду у відставці Миколі Панченку присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України».

Відповідно до порядку денного, голова суду Ярослав Головачов представив звіт про роботу Київського апеляційного суду у 2020 році.

Так, аналіз статистичних даних засвідчив, що судді Київського апеляційного суду, працюючи в умовах карантинних обмежень, надмірного навантаження, зменшення кількості суддів, а також розглядаючи найскладніші категорії справ, загалом забезпечили належне здійснення судочинства у кримінальних, цивільних справах та справах про адміністративні правопорушення.

Також, впродовж звітного періоду тривала робота над технічним удосконаленням та оптимізацією приміщення Київського апеляційного суду, зокрема, застосуванням новітніх технологій задля задоволення потреб відвідувачів суду згідно з вимогами часу та створення комфортних умов їх перебування у суді.

У ході зібрання присутні заслухали детальний звіт заступника голови Київського апеляційного суду Володимира Мельника та інформацію, надану секретарями судових палат з розгляду кримінальних та цивільних справ – Іваном Мосьондзом та Любов’ю Поливач, про діяльність судових палат у 2020 році, а також ознайомились зі звітом керівника апарату Київського апеляційного суду Олега Радченка щодо стану організаційного забезпечення роботи суду.

Упродовж засідання суддівський колектив розглянув та схвалив пропозиції, винесені на розгляд порядку денного зборів, що стосуються питань внутрішньої діяльності Київського апеляційного суду. Зокрема, зборами суддів внесено зміни до Засад використання автоматизованої системи документообігу суду, визначено спеціалізацію суддів щодо розгляду конкретних категорій справ, а також затверджено постійно діючі колегії суддів.

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду