flag Судова влада України

Київський апеляційний суд призначив покарання у виді довічного позбавлення волі обвинуваченому у жорстокому вбивстві матері

05 листопада 2021, 13:30

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора на вирок Києво-Святошинського районного суду Київської області від 05 квітня 2021 року, яким особу визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 4 ч. 2 ст. 115  («Умисне вбивство») Кримінального кодексу України.

Так, судом першої інстанції встановлено, що у травні 2020 року, засуджений, 38-річний чоловік, мешканець м. Боярки, будучи в стані алкогольного сп’яніння під час чергової сварки з матір’ю наніс останній численну кількість ножових поранень.

Вироком суду першої інстанції обвинуваченого визнано винним в інкримінованому злочині та призначено покарання у виді позбавлення волі на 15 років.

Київський апеляційний суд, за наслідками апеляційного розгляду матеріалів за апеляційною скаргою прокурора, вирок Києво-Святошинського районного суду Київської області в частині призначення покарання скасував, призначивши обвинуваченому найвищу міру покарання – у виді довічного позбавлення волі.

Судове рішення у справі № 369/12133/20 (провадження №11-кп/824/2712/2021) оголошено сьогодні, 05 листопада 2021 року, з повним текстом якого можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень – https://reyestr.court.gov.ua.

 

Повідомляє Пресслужба Київського апеляційного суду