flag Судова влада України

Відбулась координаційна зустріч з представниками Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва

05 листопада 2021, 15:51

5 листопада 2021 року в будівлі Київського апеляційного суду відбулась онлайн-зустріч голови Київського апеляційного суду Ярослава Головачова з директором Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва Штефаном Хюльсхьорстером.

У зустрічі також взяли участь менеджер проектів Німецького фонду міжнародного правового співробітництва Вольфрам Гертіг, радник з юридичних питань міжнародного правового співробітництва в Україні Геннадій Рижков, а також, суддя судової палати з розгляду цивільних справ Борис Левенець та керівник апарату Київського апеляційного суду Олег Радченко.

                         

Метою зустрічі керівництва Київського апеляційного суду та представників Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва, яких пов’язує тривала успішна співпраця, було обговорення напрямів та механізмів взаємодії у 2022 році.

Директор Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва Штефан Хюльсхьорстер, відкриваючи зустріч своїм вітальним словом, зазначив, що співпраця з Київським апеляційним судом завжди була на високому рівні та має значні результати у сфері обміну досвідом щодо удосконалення систем правосуддя обох держав.

В свою чергу, голова Київського апеляційного суду Ярослав Головачов подякував представникам Німецького фонду міжнародно-правового співробітництва, за сприяння якого регулярно проводяться українсько-німецькі зустрічі з питань обміну досвідом щодо здійснення правосуддя по цивільним та кримінальним справам. А також зазначив, що досвід Німеччини у забезпеченні верховенства права сприятиме подальшому удосконаленню функціонування судової системи України та провадженню міжнародних норм і стандартів.

Під час координаційної зустрічі партнери визначили подальші кроки співпраці та обговорили приблизну тематику наступних зустрічей задля обміну досвідом та участі у дискусіях, зокрема, щодо обговорення судової практики обох держав.

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду