flag Судова влада України

Київський апеляційний суд надав дозвіл на затримання колишнього так званого «прокурора» анексованого Криму, підозрюваної у державні зраді

07 грудня 2021, 12:08
06 грудня 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану прокурором на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 27 вересня 2021 року. Вказаною ухвалою відмовлено у задоволенні клопотання прокурора відділу Офісу Генерального прокурора про надання дозволу на затримання підозрюваної, громадянки П., з метою приводу її для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
За результатами апеляційного розгляду апеляційну скаргу, подану прокурором, задоволено, ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 27 вересня 2021 року скасовано.
Постановлено нову ухвалу, якою  задоволено клопотання прокурора Офісу Генерального прокурора про надання дозволу на затримання підозрюваної, громадянки П., з метою її приводу для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Нагадаємо, громадянка П. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 4 ст. 28, ч.1 ст.109 («Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади»), ч.4 ст.28, ч.3 ст.110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»), ч.1 ст.111 («Державна зрада»), ч.1 ст.255 («Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній») Кримінального кодексу України.
 
 
Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду