flag Судова влада України

Звіт про виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» за IV квартал (жовтень, листопад, грудень) 2021 року у Київському апеляційному суді

17 січня 2022, 12:13

Розгляд запитів на інформацію у Київському апеляційному суді у звітному періоді здійснювався відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Протягом жовтня 2021 року до Київського апеляційного суду надійшло 28 письмових запитів, у яких запитувачі посилались на право доступу до інформації, гарантоване Законом України «Про доступ до публічної інформації».

      ♦  Серед суб’єктів, що подали запити на інформацію:

              • 28 фізичних осіб

      ♦  22 запити подано електронною поштою, 6 запитів подано до Київського апеляційного суду запитувачами особисто

      ♦ За результатами розгляду зазначених запитів:

             • на 19 запитів надано інформацію у встановлений законом термін;

             • у задоволенні 2 запитів на публічну інформацію було відмовлено, з яких:

                           °  у задоволенні 1 запиту на публічну інформацію було відмовлено на підставі пункту 1 частини 1 статті 22 Закону України «Про доступ до  публічної інформації»,  оскільки розпорядник інформації не володіє і не зобов’язаний відповідно до його компетенції, передбаченої  законодавством, володіти інформацією, щодо якої зроблено запит;

                           °  у задоволенні 1 запиту на публічну інформацію було відмовлено на підставі пункту 4 частини 1 статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», через невідповідність його предмета вимогам закону.

        • 7 запитів було надіслано для розгляду належному розпоряднику інформації на підставі ч.3 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

 

Протягом листопада 2021 року до Київського апеляційного суду надійшло 10 письмових запитів, у яких запитувачі посилались на право доступу до інформації, гарантоване Законом України «Про доступ до публічної інформації».

       ♦ Серед суб’єктів, що подали запити на інформацію:

             • 10 фізичних осіб

      ♦  8 запитів подано електронною поштою, 1 запит надійшов засобами поштового зв’язку, 1 запит подано до Київського апеляційного суду запитувачем особисто

      ♦  За результатами розгляду зазначених запитів:

              на 8 запитів надано інформацію у встановлений законом термін;

           • у задоволенні 1 запиту на публічну інформацію було відмовлено на підставі пункту 4 частини 1 статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», через невідповідність його предмета вимогам закону.

            • 1 запит було надіслано для розгляду належному розпоряднику інформації на підставі ч. 3 ст. 22 Закону України «Про доступ до
публічної інформації».

 

Протягом грудня 2021 року до Київського апеляційного суду надійшло 19 письмових запитів, у яких запитувачі посилались на право доступу до інформації, гарантоване Законом України «Про доступ до публічної інформації».

      ♦  Серед суб’єктів, що подали запити на інформацію:

            •  19 фізичних осіб

     ♦ 14 запитів подано електронною поштою, 1 запит надійшов засобами поштового зв’язку, 4 запити подано до Київського апеляційного суду запитувачами особисто

     ♦  За результатами розгляду зазначених запитів:

             на 14 запитів надано інформацію у встановлений законом термін

            • у задоволенні запитів на публічну інформацію було відмовлено, з яких:

                      ° у задоволенні 2 запитів на публічну інформацію було відмовлено на підставі пункту 1 частини 1 статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», оскільки розпорядник інформації не володіє і не зобов’язаний відповідно до його компетенції, передбаченої законодавством, володіти інформацією, щодо якої зроблено запит;

                     °  у задоволенні 1 запиту на публічну інформацію було відмовлено на підставі пункту 4 частини 1 статті 22 Закону України «Про доступ до невідповідність його предмета вимогам закону.

        • 2 запити було надіслано для розгляду належному розпоряднику інформації на підставі ч. 3 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

 

Всього у IV кварталі 2021 року до суду надійшло 57 письмових запитів.