flag Судова влада України

У Київському апеляційному суді оголошено вирок військовослужбовцю армії російської федерації

23 травня 2022, 16:30

19, 20 та 23 травня 2022 року Солом’янським районним судом міста Києва у приміщенні Київського апеляційного суду були проведені виїзні судові засідання в кримінальному провадженні за обвинуваченням Вадима Шишимаріна.

Командир відділення в/ч 32010 «4 танкова Кантемирівська дивізія Московської області» Вадим Шишимарін обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 438 («Порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством») Кримінального кодексу України.

23 травня 2022 року колегія суддів Солом’янського районного суду міста Києва ухвалила вирок, яким Шишимаріна Вадима Євгенійовича визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 438  («Порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством») Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді довічного позбавлення волі.

Вирок може бути оскаржений до Київського апеляційного суду протягом 30 днів з дня проголошення вироку. Вирок набирає законної сили через 30 днів з моменту проголошення вироку, якщо його не буде оскаржено.

Це перший вирок, ухвалений судом України, відносно кадрового військослужбовця армії рф за злочини, вчиненні під час повномасштабного російського військового вторгнення в суверенну демократичну Україну.

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду