flag Судова влада України

Київський апеляційний суд взяв під варту у залі суду уродженку Луганська, підозрювану у збирані та передачі представникам рф інформації щодо пересування військової техніки та місць розташування блокпостів у м. Харків

28 вересня 2022, 17:30

28 вересня 2022 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану прокурором на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 09 вересня 2022 року, якою застосовано до підозрюваної М. запобіжній захід у вигляді тримання під вартою до 06 листопада 2022 року включно із визначенням застави у розмірі 248 100 гривень з покладенням на підозрювану М., у разі внесення застави, обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України.

За результатами апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено частково, ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 09 вересня 2022 року скасовано та постановлено нову, якою клопотання слідчого Головного слідчого управління Служби безпеки України задоволено частково. Застосовано до підозрюваної М. запобіжній захід у вигляді тримання під вартою до 06 листопада 2022 року включно із визначенням застави у розмірі 744 300 гривень з покладенням на підозрювану М., у разі внесення застави, обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України. Підозрювану М. взято під варту у залі суду.

Нагадаємо, громадянка М. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 («Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану») Кримінального кодексу України.

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду