flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив без змін вирок суду відносно колишнього депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим, засудженого за державну зраду

04 жовтня 2022, 16:14

Відповідно до пред’явленого обвинувачення, Андрій Каракулькін, будучи громадянином України та колишнім депутатом Верховної Ради АР Крим VI скликання, забезпечив становлення та зміцнення окупаційної влади рф, а саме: у 2014 році спільно з іншими депутатами Верховної Ради АР Крим проголосував за ряд незаконних постанов. Мова йде про підтримання рішення щодо проведення «общекрымского референдума», прийняття постанови «О Декларации о независимости Автономной Республики Крым и города Севастополя», що передбачала «входження Криму до складу рф».

04 жовтня 2022 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула матеріали кримінального провадження за апеляційною скаргою захисника, який діє в інтересах обвинуваченого Андрія Каракулькіна, на вирок Дніпровського районного суду міста Києва від 04 лютого 2022 року, яким Андрія Каракулькіна  визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 111 ("Державна зрада") Кримінального кодексу України (у редакції статті від 08.04.2014 №1183-VII) та призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі.

За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу, подану захисником в інтересах обвинуваченого Андрія Каракулькіна, залишено без задоволення.

Вирок Дніпровського районного суду міста Києва від 04 лютого 2022 року залишено без змін.

Повідомляє Пресслужба Київського апеляційного суду