flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід, обраний підозрюваному у ввезенні товарів військового призначення через митний кордон України під виглядом гуманітарної допомоги та подальшій їх реалізації в Україні на суму близько 72 млн грн

07 листопада 2022, 16:17

07 листопада 2022 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту в інтересах підозрюваного П. на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 01 вересня 2022 року, якою підозрюваному П. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 01 вересня 2022 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту в інтересах підозрюваного П. – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин П. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 209 («Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом»), ч. 3 ст. 212 («Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)») Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду