flag Судова влада України

Обвинуваченого у вбивстві через необережність п’ятирічного хлопчика у місті Переяславі залишено під вартою

10 листопада 2022, 16:12

09 листопада 2022 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області від 27 жовтня 2022 року, якою задоволено клопотання прокурора та продовжено щодо обвинуваченого, громадянина П. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів, тобто до 25 грудня 2022 року.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області від 27 жовтня 2022 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин П. обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296 («Хуліганство»),  ч. 1 ст. 263 («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»), ч. 1 ст. 119 («Вбивство через необережність») Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду