flag Судова влада України

Київський апеляційний суд взяв під варту колишнього голову Ставищенської селищної ради Білоцерківського району Київської області, підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП, вчиненої у стані алкогольного сп’яніння

26 грудня 2022, 15:36

26 грудня 2022 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані прокурором та стороною захисту в інтересах підозрюваного Ч. на ухвалу Білоцерківського міськрайонного суду Київської області від 20 листопада 2022 року. Вказаною ухвалою, відмовлено у задоволені клопотання старшого слідчого СВ Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції в Київській області про застосування відносно підозрюваного Ч. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та обрано підозрюваному Ч. запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 18 січня 2023 року включно з покладенням обов’язків передбачених п. 2, п. 3, ч. 5 ст. 194 КПК України.

За результатом апеляційного розгляду, апеляційну скаргу прокурора  задоволено частково, апеляційну скаргу сторони захисту в інтересах підозрюваного Ч. залишено без задоволення.

Ухвалу Білоцерківського міськрайонного суду Київської області від 20 листопада 2022 року скасовано та постановлено нову, якою частково задоволено клопотання старшого слідчого слідчого СВ Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції в Київській області та застосовано до підозрюваного Ч. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 16 січня 2023 року включно та взято під варту підозрюваного Ч.

Нагадаємо, громадянин Ч. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння»), Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду