flag Судова влада України

Уродженця міста Гнівані Вінницької області, підозрюваного у державній зраді, залишено під вартою

26 грудня 2022, 17:28

26 грудня 2022 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту в інтересах підозрюваного Р. на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 26 листопада 2022 року, якою до підозрюваного Р. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 22 січня 2023 року включно без визначення розміру застави.

За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 26 листопада 2022 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту в інтересах підозрюваного Р. – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин Р. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 111 («Державна зрада») Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду