flag Судова влада України

Київський апеляційний суд збільшив розмір застави до 40 мільйонів гривень для колишнього посадовця департаменту Міноборони

06 лютого 2023, 17:54

06 лютого 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані прокурором та стороною захисту в інтересах підозрюваного Х. на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 01 лютого 2023 року, якою задоволено клопотання старшого слідчого 4 відділу 1 управління досудового розслідування Головного слідчого управління СБ України та застосовано до підозрюваного Х. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 01 квітня 2023 року включно з одночасним визначенням запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 2 684 000 гривень з покладенням на підозрюваного, у разі внесення застави, обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України.

За результатами апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено частково, ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 01 лютого 2023 року скасовано та постановлено нову, якою клопотання слідчого 4 відділу 1 управління досудового розслідування Головного слідчого управління СБ України задоволено частково. Застосовано до підозрюваного Х. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 01 квітня 2023 року включно з одночасним визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 40 000 000 гривень з покладенням на підозрюваного, у разі внесення застави, обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, громадянин Х. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191(«Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»), ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 114-1 («Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період») Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду