flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив без змін вирок суду відносно колишнього працівника управління секретаріату Кабінету Міністрів України, засудженого до 12 років позбавлення волі за державну зраду

08 лютого 2023, 18:30

Відповідно до пред’явленого обвинувачення, Василь Мехед, будучи громадянином України та працюючи в управлінні секретаріату Кабінету Міністрів України,  у період з 2007 року (більш точний час судом не встановлено) по 07.02.2022, будучи завербованим представниками фсб рф, вчинив державну зраду, а саме, діючи на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України та з корисливим мотивом на виконання завдань представників іноземної організації – співробітників фсб рф, надавав допомогу в проведенні підривної діяльності проти України російській федерації шляхом шпигунства та передачі інформації у сфері оборони, економіки, правоохоронної діяльності та зовнішніх відносин.

08 лютого 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула матеріали кримінального провадження за апеляційною скаргою захисника, який діє в інтересах обвинуваченого Василя Мехеда, на вирок Шевченківського районного суду міста Києва від 19 серпня 2022 року, яким Василя Мехеда визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 («Державна зрада»)   Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі, з конфіскацією всього майна належного йому на праві власності.

За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу, подану захисником в інтересах обвинуваченого Василя Мехеда, залишено без задоволення, а  вирок Шевченківського районного суду міста Києва від 19 серпня 2022 року – без змін.

 

Повідомляє Пресслужба Київського апеляційного суду