flag Судова влада України

Підведено підсумки роботи Київського апеляційного суду за 2022 рік

28 лютого 2023, 18:10

27 лютого 2023 року відбулись збори суддів Київського апеляційного суду, присвячені підведенню підсумків роботи суду за 2022 рік.

Збори суддів Київського апеляційного суду заслухали детальний звіт суддів, які обіймають адміністративні посади у цьому суді, – голови суду Ярослава ГОЛОВАЧОВА та заступника голови суду Ганни КРИЖАНІВСЬКОЇ, а також ознайомились зі звітом керівника апарату суду Олега РАДЧЕНКА щодо стану організаційного забезпечення роботи суду.

_DSC0041

 

_DSC0102_1

Голова суду зауважив, що у 2022 році довелось організовувати роботу Київського апеляційного суду по здійсненню судочинства в умовах правового режиму воєнного стану, ніхто не мав досвіду роботи в умовах повномасштабної війни, а система правосуддя зіткнулася з безпрецедентними викликами.

«Троє суддів Київського апеляційного суду з перших днів війни добровільно долучилися до лав Збройних Сил України та до цього часу продовжують боротися з ворогом та захищати країну. Ми пишаємось ними та з нетерпінням чекаємо на їх повернення з перемогою» – зазначив Ярослав ГОЛОВАЧОВ.

Голова суду подякував суддям за зміцнення українського війська та свідому громадянську позицію: «З березня 2022 року судді перераховують значну частину своєї суддівської винагороди на спеціальний рахунок, відкритий у Національному банку України, для підтримки Збройних Сил України. Усього за період воєнного стану на потреби української армії суддями Київського апеляційного суду перераховано 71 795 273 гривні».

«Аналіз статистичних даних засвідчив, що судді Київського апеляційного суду, працюючи в умовах правового режиму воєнного стану, надмірного навантаження, зменшення кількості суддів, а також розглядаючи найскладніші категорії справ, загалом забезпечили належне здійснення судочинства у кримінальних, цивільних справах та справах про адміністративні правопорушення» – зауважив головуючий на зборах.

Збори суддів Київського апеляційного суду заслухали інформацію, надану секретарем судової палати з розгляду цивільних справ Любов’ю ПОЛИВАЧ та секретарем судової палати з розгляду кримінальних справ Іваном МОСЬОНДЗОМ, щодо діяльності відповідних судових палат у 2022 році. Доповідачі звернули увагу колег на основні статистичні дані щодо розгляду судових справ, навантаження на суддів та проведені узагальнення судової практики.

IMG_2914

 

IMG_2947

Упродовж засідання колектив суддів розглянув та схвалив пропозиції, винесені на порядок денний зборів, що стосуються питань внутрішньої діяльності Київського апеляційного суду. Зокрема, зборами суддів затверджено кількісний та персональний склад судових палат, визначено спеціалізацію суддів щодо розгляду конкретних категорій справ, а також затверджено постійно діючі колегії суддів.

Вирішивши усі питання порядку денного зборів, головуючий заходу Ярослав ГОЛОВАЧОВ подякував колективу за відповідальну роботу у надскладному для всієї країни році.

IMG_2848111

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду