flag Судова влада України

Київський апеляційний суд взяв під варту в залі суду керівника підприємства, підозрюваного у привласненні коштів, виділених на харчування військовослужбовців Збройних Сил України

02 березня 2023, 17:56

01 березня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану прокурором на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 06 лютого 2023 року, якою відмовлено у задоволенні клопотання старшого слідчого Головного слідчого управління Національної поліції України про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосовано до підозрюваного В. запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком до 06 квітня 2023 року включно.

За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено частково. Ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 06 лютого 2023 року скасовано та постановлено нову, якою частково задоволено клопотання старшого слідчого Головного слідчого управління Національної поліції України та застосовано до підозрюваного В. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 06 квітня 2023 року включно з одночасним визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 5 000 000 гривень.

Підозрюваного В. взято під варту у залі суду.

Нагадаємо, громадянин В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191(«Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду