flag Судова влада України

USAID допомагає українським судам відновлювати роботу під час війни

17 березня 2023, 18:57

Наприкінці лютого 2023 року в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Справедливість для всіх” Іванківський, Бородянський, Макарівський, Києво-Святошинський районні суди та Ірпінський міський суд Київської області отримали комп’ютерне обладнання і програмне забезпечення задля відновлення своєї роботи і забезпечення належного доступу громадян до правосуддя.

1111

Для передачі допомоги від USAID суди відвідали: керівник програм розвитку демократії і врядування USAID в Україні – Олександр Піскунюридичний радник програми USAID – Сергій Сученко, Голова Державної судової адміністрації України – Олексій Сальніковголова Київського апеляційного суду – Ярослав Головачовнародний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики – Сергій Демченко, начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України у Київській області – Світлана Шевченко.

22

 

44

 

3

 

66

Іванківський, Бородянський, Макарівський районні суди та Ірпінський міський суд розташовані на території, що була окупована військами російської федерації, внаслідок ворожих атак приміщення цих судів зазнали значних пошкоджень і руйнувань, а Києво-Святошинський районний суд має найбільше навантаження серед місцевих судів Київської області.

“Дуже важливо, що у цей непростий час наші міжнародні партнери поруч з нами. Допомогу від них в першу чергу отримали ті суди, які минулого року навесні перебували на окупованій території і зазнали найбільших руйнувань. Як тільки наші військові звільнили окуповані населенні пункти, ці суди відразу відновили роботу. Ми щиро вдячні міжнародним партнерам, Програмі USAID “Справедливість для всіх”, за допомогу у цей непростий для держави час” – зазначив Ярослав Головачов.

5

Цінність і вагомість такої підтримки американського народу надзвичайно важлива, адже в Україні в умовах війни фінансові ресурси для технічної модернізації здійснення судочинства обмежені, тому будь-яка технічна допомога судовій системі стає запорукою забезпечення безперервності правосуддя.

Сподіваємось на звільнення від окупації російських загарбників всієї України та  швидке відновлення роботи судів на звільнених територіях.

Віримо у Збройні Сили України! Слава Україні!