flag Судова влада України

Обвинувачених у наданні фсб рф допомоги у проведенні підривної діяльності проти України залишено під вартою

02 червня 2023, 15:11

31 травня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані обвинуваченими Б. і Г. та їх захисниками на ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 27 квітня 2023 року, якою задоволено клопотання прокурора та продовжено строк тримання під вартою обвинувачених Б. та Г. до 23 червня 2023 року включно.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 27 квітня 2023 року залишено без змін, апеляційні скарги обвинувачених Б. і Г. та їх захисників – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин Б. – співробітник Секретаріату Кабінету Міністрів України та громадянин Г. – посадовець Торгово-промислової палати України обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду