flag Судова влада України

Київський апеляційний суд застосував запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до депутата Київської міської ради, підозрюваної у скоєнні ДТП

19 червня 2023, 17:50

19 червня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані прокурором та стороною захисту на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 23 травня 2023 року, якою відмовлено у задоволенні клопотання старшого слідчого Головного управління Національної поліції у м. Києві про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосовано до підозрюваної А. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, заборонивши з 20 години 00 хвилин до 06 години 00 хвилин залишати житло за місцем проживання за адресою визначеної в ухвалі суду, строком до 22 липня 2023 року включно, з покладенням на підозрювану А. обов’язків, передбачених ст. 194 КПК України.

За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено частково, апеляційну скаргу сторони захисту в інтересах підозрюваної А. залишено без задоволення.

Ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 23 травня 2023 скасовано. Постановлено нову ухвалу, якою клопотання старшого слідчого Головного управління Національної поліції у м. Києві про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваної А. задоволено частково.

Застосовано до підозрюваної А. запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за адресою визначеною ухвалою, крім випадків необхідності надання медичної допомоги та перебування в укриттях під час повітряної тривоги, із покладенням на підозрювану обов’язків, передбачених ст. 194 КПК України та носінням електронного засобу контролю строком до 22 липня 2023 року.

Нагадаємо, громадянка А. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду