flag Судова влада України

В рамках нідерландсько-українського проєкту програми MATRA проводиться опитування учасників процесу щодо розробки та запровадження Правил ефективного судочинства у Київському апеляційному суді

20 червня 2023, 18:07

З метою запровадження кращого європейського досвіду в українську практику, представники п’яти судів України, серед яких і Київський апеляційний суд, беруть участь у розробці «Правил ефективного судочинства» в рамках нідерландсько-українського проєкту «Судова влада і суспільство в Україні», що реалізується Центром міжнародного правового співробітництва (Center for International Legal Cooperation – CILC) за підтримки Міністерства закордонних справ Нідерландів у рамках Програми МАТRА.

Так, в рамках проєкту у Київському апеляційному суді з 20 червня по 27 червня 2023 року здійснюється анонімне опитування учасників судових процесів з метою залучення думок та пропозицій щодо розробки та впровадження Правил ефективного судочинства у Київському апеляційному суді.

Дані правила були розроблені з метою підвищення ефективності здійснення судочинства, сприяння розгляду справ у межах розумного строку, уникнення можливого зловживання процесуальними правами учасниками проваджень та запровадження єдиних підходів до вирішення процедурних питань під час розгляду цивільних та кримінальних справ, в тій частині, в якій вони прямо не врегульовані законом.

Анонімне анкетування дозволить залучити думки та пропозиції всіх зацікавлених сторін та забезпечити широку участь у процесі розробки та впровадження цих правил. Узагальнені результати опитування громадської думки будуть опрацьовані, прийняті до уваги та представлені нідерландським експертам в рамках обговорення, опрацювання та впровадження Правил ефективного судочинства у Київському апеляційному суді. Інформація, що збирається, є цілком конфіденційною і отримані відповіді будуть використані лише в узагальненому вигляді.

Громадяни – учасники процесу, які бажають взяти участь у даному заході, можуть отримати бланки анкет у відділі забезпечення розгляду звернень та надання інформації, кабінеті для ознайомлення з матеріалами справ та у холі Київського апеляційного суду.

Опитування, також, можна пройти онлайн шляхом заповнення електронної форми анкети за посиланням: https://forms.gle/v7PA9at6ksZ9HicH6 або сканування за допомогою мобільного пристрою QR-коду, який розміщений на скриньках для заповнених анкет.

2006

Запрошуємо всіх учасників процесу взяти активну участь в опитуванні.

Ваша думка є дуже важливою для нас!