flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом підозрювану, яка використовуючи власний відкритий акаунт в «Інстаграм» поширила інформацію про роботу української ППО під час масованої атаки рф на Київ 16 травня

22 червня 2023, 17:35

22 червня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду у закритому судовому засіданні розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 02 червня 2023 року, якою задоволено клопотання слідчого Служби безпеки України у м. Києві та Київській області та обрано відносно підозрюваної Ч. запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною залишати місце свого проживання за адресою визначеною ухвалою, без дозволу слідчого, прокурора або суду, залежно від стадії кримінального провадження, в межах строку досудового розслідування, тобто до 31.07.2023 з покладенням обов’язків передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України.

За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу сторони захисту в інтересах підозрюваної Ч. задоволено частково.

Ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 02 червня 2023 року скасовано. Постановлено нову ухвалу, якою клопотання слідчого Служби безпеки України у м. Києві та Київській області про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно підозрюваної Ч. задоволено частково.

Застосовано до підозрюваної Ч. запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з забороною залишати місце свого проживання за адресою визначеною ухвалою, без дозволу слідчого, прокурора або суду, залежно від стадії кримінального провадження, за винятком надання невідкладної медичної допомоги їй та її неповнолітнім дітям та необхідності прямувати до зони укриття від надзвичайних ситуацій воєнного, техногенного чи природного характеру у разі оголошення повітряної тривоги, в межах строку досудового розслідування, тобто до 31 липня 2023 року, із покладенням на підозрювану обов’язків, передбачених ст. 194 КПК України.

Нагадаємо, громадянка Ч. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду