flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив без змін вирок відносно двох колишніх командирів «Беркут» ГУ МВС України в м. Києві в частині призначеного покарання

23 червня 2023, 18:07

22 червня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула кримінальне провадження за апеляційними скаргами прокурора, захисника в інтересах обвинувачених Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоня з доповненнями та змінами, представника потерпілого, представника Міністерства внутрішніх справ та представника Головного управління Національної поліції у м. Києві на вирок Шевченківського районного суду міста Києва від 14 червня 2021 року.

Вироком Шевченківського районного суду міста Києва від 14 червня 2021 року Віктора Ейсмонта та Віктора Мохоня визнано винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (в редакції Закону України  №3207-VI від 07.04.2011 року), та призначено кожному за цією статтею покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки та додаткової міри покарання на підставі ст. 55 Кримінального кодексу України заборонивши обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки. Віктора Ейсмонта та Віктора Мохоня визнано винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 28, ст. 340 Кримінального кодексу України (в редакції Закону України №2341-14 від 05.04.2001) та призначено кожному за цією статтею покарання у вигляді обмеження волі строком на 3 роки.

На підставі ст. 49, ч.4 ст.74 Кримінального кодексу України звільнено Віктора Ейсмонта та Віктора Мохоня від покарання за ч.1 ст.28 ст. 340 Кримінального кодексу України у зв`язку із закінченням строків давності.

Віктора Ейсмонта та Віктора Мохоня визнано винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України (в редакції Закону України №3207-VI від 07.04.2011 року) та призначено кожному за цією статтею покарання у вигляді обмеження волі строком на 3 роки.

На підставі ст. 49, ч.4 ст.74 Кримінального кодексу України звільнено Віктора Ейсмонта та Віктора Мохоня від покарання за ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України у зв`язку із закінченням строків давності.

Стягнуто з Віктора Ейсмонта, Віктора Мохоня солідарно на користь держави судові витрати у сумі 11 892 гривні 80 копійок.

Цивільний позов потерпілого Ф. до Віктора Ейсмонта, Віктора Мохоня, Головного управління Національної поліції в м. Києві, Міністерства внутрішніх справ України, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Державна казначейська служба України про відшкодування моральної шкоди задоволено повністю.

Стягнуто з цивільних відповідачів Віктора Ейсмонта, Віктора Мохоня, Головного управління Національної поліції в м. Києві, Міністерства внутрішніх справ України солідарно на користь потерпілого Ф. моральну шкоду у розмірі 400 000 тисяч гривень. Речові докази по справі: залишено в матеріалах справи.

За результатами апеляційного розгляду апеляційні скарги прокурора, захисника в інтересах обвинувачених Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоня з доповненнями та змінами, представника потерпілого залишено без задоволення. Апеляційні скарги представника Міністерства внутрішніх справ, представника Головного управління Національної поліції у м. Києві задоволено частково.

Вирок Шевченківського районного суду міста Києва від 14 червня 2021 року змінено.

Стягнуто з Віктора Ейсмонта та Віктора Мохоня солідарно на користь потерпілого Ф. на відшкодування моральної шкоди 50 000 гривень.

В іншій частині вирок залишено без зміни.

Повний текст ухвали буде проголошено 27 червня 2023 року о 15 годині 00 хвилин.

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду