flag Судова влада України

Київський апеляційний суд застосував домашній арешт в певний період доби відносно охоронця однієї з поліклінік міста Києва

29 червня 2023, 19:04

29 червня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту на ухвалу слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва від 03 червня 2023 року, якою задоволено клопотання слідчого Головного управління Національної поліції у м. Києві та застосовано до підозрюваного М. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 30 липня 2023 року.

За результатом апеляційного розгляду апеляційні скарги, подані стороною захисту, які діють в інтересах підозрюваного М. задоволено частково.

Ухвалу слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва від 03 червня 2023 року скасовано. Постановлено нову ухвалу, якою клопотання слідчого Головного управління Національної поліції у м. Києві про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного М. задоволено частково.

Застосовано до підозрюваного М. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту заборонивши йому залишати місце свого проживання за адресою визначеною ухвалою, з 22 години  до 06 години наступної доби за виключенням отримання невідкладної медичної допомоги та перебування в укриттях під час повітряної тривоги, до 30 липня 2023 року включно. Підозрюваного М. звільнено з-під варти із зали судового засідання із покладенням на підозрюваного М. обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України.

Нагадаємо, громадянин М. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

  Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду