flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив під вартою призначеного окупаційною владою голову с. Димер Вишгородського району Київщини, обвинуваченого у несанкціонованому поширенні інформації про ЗСУ та інші військові формування в умовах воєнного стану

05 липня 2023, 17:17

04 липня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу Солом`янського районного суду міста Києва від 08 червня 2023 року, якою задоволено клопотання прокурора та продовжено щодо обвинуваченого Х. строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 06 серпня 2023 року включно.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу Солом`янського районного суду міста Києва від 08 червня 2023 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин Х. обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 111-1, ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

  Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду