flag Судова влада України

Шляхи побудови єдиного підходу ефективної комунікації: практичний досвід Нідерландів для України

21 липня 2023, 21:20

Оптимальна зовнішня комунікація починається зі зміцнення внутрішньої: розуміння необхідності структурованої внутрішньої комунікації є ключовим етапом для її ефективного здійснення.

Так, задля обміну досвідом та новими ідеями, а також напрацювань єдиного підходу ефективної комунікації, у період з 10 по 12 липня у рамках проєкту «Судова влада і суспільство в Україні», що реалізується Центром міжнародного правового співробітництва (Center for International Legal Cooperation – CILC) за підтримки Міністерства закордонних справ Нідерландів у рамках Програми МАТРА, представники Київського апеляційного суду взяли участь у тренінгу «Ефективна комунікація» у місті Краків.

До складу делегації від Київського апеляційного суду, увійшли: суддя судової палати з розгляду цивільних справ, суддя-спікер Олена Лапчевська, суддя судової палати з розгляду цивільних справ Руслана Березовенко, судді судової палати з розгляду кримінальних справ, судді-спікери Оксана Рудніченко, Ольга Юрдига та Тетяна Фрич, а також заступник начальника відділу міжнародно-правового співробітництва та взаємодії з засобами масової інформації Зулулхан Антіпова.

IMG_7165

З вітальним словом до присутніх звернулись Естер де Рой, заступниця голови суду Амстердама з міжнародного співробітництва та верховенства права, очільниця проєкту «Судова влада і суспільство в Україні», Наталія Блажівська, суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, віце-президентка Всеукраїнської Асоціації адміністративних судів.

IMG_20230711_093506

Представники п’яти судів – Київського апеляційного суду, Сьомого апеляційного адміністративного суду, Північного апеляційного господарського суду, Деснянського районного суду міста Києва та Обухівського районного суду Київської області презентували ефективність реалізації зовнішньої та внутрішньої комунікації в судах відповідно до попередньо визначених цільових груп представниками проєкту «Судова влада і суспільство в Україні».

Під час тренінгу експерти з Нідерландів – Лінеке де Клерк, старша суддя Окружного суду Ост-Брабанту та Ілзе Вестененк, очільниця департаменту комунікацій, експертка окружного суду Ост Брабанту – представили свої напрацювання щодо ефективних практик, що застосовуються нідерландськими судами у взаємодії з медіа та внутрішньої судової комунікації.

IMG_20230711_122515

IMG_20230711_093612

Тренінг передбачав активну практичну роботу у групах, де учасники змогли подискутувати та напрацювати свої проєкти щодо спільного єдиного підходу до роботи з засобами масової інформації, що надалі буде використано у подальших напрацюваннях посібника.

IMG_20230711_160702

IMG_20230711_160837

IMG_7483

IMG_20230717_114733_349

Організатори тренінгу представники проєкту «Судова влада і суспільство в Україні» – Естер де Рой, заступниця голови суду Амстердама з міжнародного співробітництва та верховенства права, очільниця проєкту, Ханс ван дер Берг, директор проєкту та Анастасія Сизенко менеджер проєкту.

IMG_7314

IMG_6997

 

Повідомляє Пресслужба Київського апеляційного суду