flag Судова влада України

Гатненського сільського голову Фастівського району Київської області відсторонено від посади

07 серпня 2023, 18:35

07 серпня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Святошинського районного суду міста Києва від 03 липня 2023 року, якою відмовлено у задоволенні клопотання слідчого Головного управління Національної поліції в Київській області про відсторонення від посади підозрюваного П.

За результатами апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено, ухвалу слідчого судді Святошинського районного суду міста Києва від 03 липня 2023 року скасовано та постановлено нову, якою клопотання слідчого Головного управління Національної поліції в Київській області задоволено та відсторонено підозрюваного П. від займаної посади Гатненського сільського голови Гатненської сільської ради Фастівського району Київської області строком до 27 серпня 2023 року.

Нагадаємо, громадянин П. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3, 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду