flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив без змін рішення суду, яким відносно колишнього Народного депутата України VIII та IX скликань, підозрюваного у вчиненні державної зради та наданні іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти Україн

29 вересня 2023, 09:42

28 вересня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану  стороною захисту на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 01 серпня 2023 року, якою задоволено старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань та обрано відносно підозрюваного Р. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 01 серпня 2023 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин Р. підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (зі змінами, внесеними згідно із Законом від 07.10.2014 № 1689-VII) Кримінального кодексу України та за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду