flag Судова влада України

Київський апеляційний суд взяв під варту в залі суду організатора злочинної організації, якого підозрюють у незаконному переправленні новонароджених дітей за кордон під прикриттям сурогатного материнства

18 жовтня 2023, 17:42

18 жовтня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану прокурором на ухвалу слідчого судді Оболонського районного суду міста Києва від 26 вереcня 2023 року, якою відмовлено у задоволенні клопотання слідчого Оболонського управління поліції Головного Управління Національної поліції у місті Києві про продовження строку тримання під вартою підозрюваного М. та застосовано відносно підозрюваного М.  запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронних засобів контролю за місцем проживання за адресою, визначеною в ухвалі суду, до 02 листопада 2023 року включно.

За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено.

Ухвалу слідчого судді Оболонського районного суду міста Києва від 26 вереcня 2023 року скасовано. Постановлено нову ухвалу, якою клопотання слідчого Оболонського управління поліції Головного Управління Національної поліції у місті Києві про продовження строку застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного М. задоволено.

Продовжено підозрюваному М. строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 02 листопада 2023 року включно.

Підозрюваного М. взято під варту у залі суду.

Нагадаємо, громадянин М. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 255, ч.4 ст. 28 ч. 3 ст. 149 КК України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду