flag Судова влада України

У Київському апеляційному суді відбулась зустріч з делегацією суддів Верховного Суду Естонії

22 листопада 2023, 15:37

20 листопада 2023 року у Київському апеляційному суді відбулась спільна зустріч суддів Київського апеляційного суду з делегацію суддів Верховного Суду Естонії. Візит суддів з Естонії до Київського апеляційного суду відбувся з метою ознайомлення зі здійсненням судочинства апеляційним судом в умовах правового режиму воєнного стану.

До складу естонської делегації увійшли: Віллу КОВЕ, Голова Верховного Суду Естонії, Іво ПІЛВІНГ, голова Адміністративної палати, Урмас ВОЛЕНС, голова Цивільної палати, Пааво РАНДМА, суддя Кримінальної палати. 

Вітаючи шановних гостей, заступник голови Київського апеляційного суду Ганна Крижанівська щиро подякувала за цікавість до організації роботи установи в умовах воєнного стану та наголосила на важливості обміну досвідом у сфері здійснення правосуддя між Україною та Естонією.

photo1700583030

Під час зустрічі судді Київського апеляційного суду поділилися своїм досвідом роботи в умовах воєнного стану, надмірного навантаження та неповного штату суддів, розповіли про роботу суддівського корпусу, а також апарату суду, що покликаний забезпечувати роботу судових палат. Естонські колеги заслухали інформацію щодо особливостей роботи із цивільними справами, кримінальними провадженнями та справами про адміністративні правопорушення в Київському апеляційному суді. Не оминули увагою і систему відеоконференцзв’язку, яка функціонує у суді, та процедуру зовнішнього обміну інформацією між судом та іншими державними інституціями.

IMG_7757

Естонські судді висловили свою підтримку українським колегам, вони наголосили на важливості дотримання принципів справедливості, прав людини і міжнародних норм у вирішенні воєнних конфліктів та розгляді справ про воєнні злочини.

IMG_7741

Візит суддів з Естонії до Київського апеляційного суду є частиною міжнародних зусиль для підтримки України в умовах війни, такі зустрічі привертають увагу до необхідності міжнародного співробітництва та обміну досвідом у судочинстві, особливо в умовах воєнного конфлікту, і спрямовані на підтримку справедливості та миру в Україні та інших країнах, які переживають подібні виклики.

На завершення зустрічі, сторони обговорили подальший розвиток співробітництва між судовими інституціями обох держав, що сприятиме розширенню сфер взаємодії та активній інтеграції національного судочинства в європейський правовий простір.

IMG_7792

Участь у зустрічі з делегацією суддів з Верховного Суду Естонії взяли: Ганна КРИЖАНІВСЬКА, заступник голови Київського апеляційного суду, Любов ПОЛИВАЧ, Тетяна НЕВІДОМА, Вікторія ШЕБУЄВА – судді судової палати з розгляду цивільних справ, Олександр КИЯШКО, Маргарита ВАСИЛЬЄВА, Оксана РУДНІЧЕНКО – судді судової палати з розгляду кримінальних справ, Олег РАДЧЕНКО, керівник апарату суду, Анна ПАЦАЛА, помічник заступника голови суду, Зулулхан АНТІПОВА, заступник начальника відділу міжнародно-правового співробітництва та взаємодії з засобами масової інформації, Ліна ГУБАР – начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду, Вілен ВЕРЕМКО, головний спеціаліст сектору наповнення сайту та соціальних мереж Верховного Суду.

IMG_7784

 Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду