flag Судова влада України

Вирок суду відносно колишньої судді Апеляційного суду АР Крим, засудженої за державну зраду, залишено без змін

26 січня 2024, 10:34

Відповідно до пред’явленого обвинувачення, Ірина Берещанська, будучи громадянкою України, займаючи посаду судді Апеляційного суду АР Крим, з метою становлення і зміцнення окупаційної влади та недопущення контролю української влади на півострові, упродовж березня – грудня  2014 року, діючи в інтересах російської федерації, продовжила здійснювати правосуддя, чим забезпечила посилення тимчасової окупації півострова Крим та функціонування незаконно створеної судової системи країни-агресора. Продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, з метою мати можливість продовжити надавати допомогу російській федерації у проведенні підривної діяльності проти України та забезпечити подальшу окупацію території АР Крим, з грудня 2014 року почала здійснювати «правосуддя» від імені рф вже як заступник голови незаконно створеного «Евпаторийського городского суда Республики Крым РФ».

24 січня 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула матеріали кримінального провадження за апеляційною скаргою захисника, який діє в інтересах обвинуваченої Ірини Берещанської, на вирок Голосіївського районного суду  міста Києва від 03 жовтня 2023 року, яким Ірину Берещанську визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 («Державна зрада») Кримінального кодексу України (в редакції Законів № 1183-VII від 08.04.2014 року та № 1689-VII від 07.10.2014 року) та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 13 років з конфіскацією всього належного їй майна.

Початок строку  відбування покарання  рахувати Ірині Берещанській з дня її затримання під час приведення вироку до виконання.

За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу, подану захисником, залишено без задоволення.

Вирок Голосіївського районного суду міста Києва від 03 жовтня 2023 року залишено без змін.

 

Повідомляє Пресслужба Київського апеляційного суду