flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив під вартою колишнього заступника Міністра оборони України, підозрюваного у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань

05 лютого 2024, 16:25

31 січня 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подані стороною захисту на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 21 грудня 2023 року, якою задоволено клопотання старшого слідчого Головного слідчого управління Служби безпеки України та продовжено підозрюваному Ш. запобіжний захід у виді тримання під вартою строком до 18 лютого 2024 року включно з одночасно визначеним застави у розмірі 15 000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 40 260 000 гривень.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 21 грудня 2023 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту в інтересах підозрюваного Ш. – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин Ш. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 114-1 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду