flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід відносно громадянки України, обвинуваченої у злочинній змові з представниками рф

03 квітня 2024, 13:52

27 березня 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані обвинуваченою та стороною захисту на ухвалу Солом`янського районного суду міста Києва від 23 лютого 2024 року, якою задоволено клопотання прокурора  та продовжено обвинуваченій Б. запобіжний захід у виді тримання під вартою до 22 квітня 2024 року включно, без визначення розміру застави.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу Солом`янського районного суду міста Києва від 23 лютого 2024 року залишено без змін, апеляційні скарги обвинуваченої Б. та сторони захисту – без задоволення.

Нагадаємо, громадянка Б. обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду