flag Судова влада України

Київський апеляційний суд взяв під варту у залі суду посадовицю одного із державних органів системи правосуддя, підозрювану у державній зраді

04 квітня 2024, 17:56

03 квітня 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора Офісу Генерального прокурора на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 28 березня 2024 року, якою задоволено клопотання слідчого Головного слідчого управління Служби безпеки України про продовження строку тримання під вартою підозрюваної О. до 02 травня 2024 року включно із визначенням застави у межах 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить  242 240 гривень з покладенням на підозрювану О., у разі внесення застави, обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України, зокрема носіння електронного засобу контролю.

За результатами апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора Офісу Генерального прокурора задоволено, ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 28 березня 2024 року скасовано та постановлено нову, якою клопотання слідчого Головного слідчого управління Служби безпеки України про продовження строку тримання під вартою відносно підозрюваної О. задоволено.

Продовжено підозрюваній О. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 02 травня 2024 року включно без визначення розміру застави.

Підозрювану О. взято під варту у залі суду.

Нагадаємо, громадянка О. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

  Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду