flag Судова влада України

Київський апеляційний суд скасував ухвалу суду першої інстанції в частині визначення застави відносно керівника злочинної групи, підозрюваного в організації процесу постачання активів підприємствам-резидентам держави-агресора

17 липня 2024, 12:44

16 липня 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Солом`янського районного суду міста Києва від 06 червня 2024 року, якою задоволено клопотання слідчого Головного управління Служби безпеки України про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно підозрюваного А. до 02 серпня 2024 року включно із визначенням застави у розмірі 700 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 2 119 600 гривень з покладенням на підозрюваного А., у разі внесення застави, обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України, зокрема носіння електронного засобу контролю.

За результатами апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено, ухвалу слідчого судді Солом`янського районного суду міста Києва від 06 червня 2024 року скасовано та постановлено нову.

Застосовано до підозрюваного А. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 02 серпня 2024 року включно без визначення розміру застави.

Нагадаємо, громадянин А. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 28 частиною 1 статті 111-2  Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень статті 62 Конституції України та статті 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

  Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду