flag Судова влада України

Головою новоутвореного Київського апеляційного суду обрано Ярослава Головачова

02 жовтня 2018, 16:59

Ярослав Головачов очолить Київський апеляційний суд: рішення про його обрання на посаду було прийнято одноголосно учасниками зборів суддів, що відбулися 2 жовтня 2018 року.

На виконання вимог статті 20 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» сьогодні, 2 жовтня 2018 року, відбулися загальні збори суддів новоутвореного Київського апеляційного суду.

Відповідно до порядку денного, головними питаннями зібрання стали визначення дати початку роботи Київського апеляційного суду та обрання голови суду і його заступників.

Згідно з вимогами чинного законодавства, шляхом таємного голосування, на посаду голови Київського апеляційного суду строком на три роки обрано Ярослава Головачова.

Заступниками голови Київського апеляційного суду строком на три роки обрано Віктора Глиняного та Ганну Крижанівську.

Крім того, зборами суддів розглянуто організаційні питання порядку денного щодо внутрішньої діяльності суду та прийнято по них відповідні рішення. Зокрема, затверджено кількісний та персональний склад судових палат, визначено спеціалізацію суддів щодо розгляду конкретних категорій справ, а також затверджено постійно діючі колегії суддів.

3 жовтня 2018 року визначено днем початку роботи Київського апеляційного суду. Нерозглянуті апеляційні скарги, заяви, клопотання, подані до Апеляційного суду міста Києва та Апеляційного суду Київської області, буде передано до новоутвореного Київського апеляційного суду.

Повідомляє Прес-служба суду