flag Судова влада України

Київський апеляційний суд взяв під варту підозрюваного у державній зраді Тимофія Нагорного

22 жовтня 2018, 18:23

22 жовтня 2018 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані прокурором та стороною захисту в інтересах підозрюваного Нагорного Т.О., на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 04 жовтня 2018 року, якою задоволено клопотання слідчого Головного управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області та застосовано до підозрюваного Нагорного Т.О. запобіжній захід у вигляді тримання під вартою до 30 листопада 2018 року включно із визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 528 600 гривень з покладенням на підозрюваного, у разі внесення застави, обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України.

За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено, ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 04 жовтня 2018 року скасовано та постановлено нову, якою клопотання слідчого Головного управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області задоволено. Застосовано до підозрюваного Нагорного Т.О. запобіжній захід у вигляді тримання під вартою до 30 листопада 2018 року включно. Нагорного Т.О. взято під варту у залі Київського апеляційного суду.

Апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах підозрюваного Нагорного Т.О., залишено без задоволення.

Нагадаємо, Нагорний Т.О. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111 («Державна зрада»), ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 («Шахрайство») Кримінального кодексу України.

Інформує Прес-служба Київського апеляційного суду