flag Судова влада України

Розширення можливостей дружньої співпраці: судді Київського апеляційного суду перейняли у німецьких колег досвід налагодження ефективної комунікації

27 грудня 2018, 15:55

Україна зробила чіткий вибір на користь європейської інтеграції. Європейський вектор означає, що законодавство ЄС є тим горизонтом, до якого прагне наблизитися Україна. І судова влада не є виключенням.

Для забезпечення ефективного функціонування суду необхідна ефективна комунікація, що  покликана вирішувати управлінські задачі суду і наближувати українське судочинство до європейських стандартів.

Так, задля обговорення актуальних проблем у сфері правосудної діяльності, у період з 11 по 14 грудня 2018 року у рамках Проекту, запровадженого Німецьким Фондом міжнародного правового співробітництва, судді Київського апеляційного суду з робочим візитом відвідали Вищий суд землі в місті Ольденбург (Федеративна Республіка Німеччина).

Робоча поїздка українських колег до Німеччини стала черговим кроком на шляху до продовження сталої міжнародної співпраці, яка була започаткована наприкінці жовтня 2015 року.

Метою чергової зустрічі стало укріплення партнерських відносин та обмін позитивним досвідом у сфері налагодження конструктивних зв’язків із представниками засобів масової інформації, задля підвищення рівня довіри до судової влади та покращення через канали комунікації в очах суспільства іміджу судової влади.

До складу української делегації увійшли: судді судової палати з розгляду цивільних справ Київського апеляційного суду Віталій Саліхов, Олена Шахова, Валентина Ратнікова, Ірина Вербова, Валентина Кравець та судді судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду Тамара Юденко, Іван Рибак, Валерій Лашевич, Тетяна Росік та Олександр Кияшко.

Відповідно до програми зустрічного візиту українська делегація відвідала Вищий суд землі міста Ольденбург, де була люб’язно прийнята Президентом Суду, пані Анке ван Хофе, та Віце-президентом, доктором Міхаелем Кодде.

У ході зустрічі на представників обох сторін очікувало фахове спілкування щодо основних елементів організації і здійснення зв’язків зі ЗМІ у судах Німеччини та можливості втілення кращих її рис у вітчизняну практику. За круглим столом, у дуже привітній атмосфері, сторони мали змогу приділити час обговоренню нагальних проблем судочинства обох країн та заслухати змістовні презентації українських та німецьких суддів у рамках тематики зустрічі.

Українська сторона, крім того, мала можливість спостерігати за резонансним судовим процесом у кримінальній справі Нільса Хьогеля, що проходив у Вищому Суді землі міста Ольденбург.

Подібні зустрічі є чи не найбільш дієвим механізмом запровадження якісного відправлення правосуддя у світлі стратегії євроінтеграції. Тож Київський апеляційний суд висловлює глибоку подяку Німецькому Фонду міжнародного правового співробітництва за сприяння в організації візиту та можливість обмінятися досвідом з німецькими колегами.

Інформує Прес-служба Київського апеляційного суду