flag Судова влада України

Київський апеляційний суд продовжує сприяти вихованню правової культури у школярів

31 травня 2019, 16:55

Становлення України як правової, демократичної, соціальної держави передбачає високий рівень правової культури кожного громадянина і суспільства в цілому, яка тісно пов’язана з загальною культурою суспільства, ґрунтується на її засадах, слугує відображенням її розвитку. Разом з політичною, моральною, естетичною культурою вона складає єдине ціле – соціальну культуру суспільства.

Стає очевидною об’єктивна потреба цілеспрямованої діяльності всіх соціальних інститутів держави в галузі правового виховання й правової культури всіх без виключення громадян. Виховання правосвідомості, правової відповідальності, соціально значущої поведінки учнівської молоді набуває особливого значення.

Формування правової культури учнів забезпечене цілісною роботою педагогічного колективу, батьків, громадськості. Важливу роль у процесі формування такої культури та правомірної поведінки учнів відіграє й позакласна та виховна робота.

Відтак, Київський апеляційний суд продовжує приємну та добру традицію проведення ознайомчих екскурсій у своїх стінах для учнів загальноосвітніх навчальних закладів столиці. Черговий такий захід відбувся 30 травня 2019 року для учнів 8-Б класу спеціалізованої школи № 115 імені І. Огієнка міста Києва.

_DSC013311

Під час екскурсії школярі ознайомилися з історією Київського апеляційного суду, особливостями його функціонування, сучасними інформаційно-телекомунікаційними технологіями, що використовуються у суді, а також інноваційними підходами у наданні послуг відвідувачам суду.

Крім того, юні відвідувачі мали нагоду оглянути музейну експозицію Київського апеляційного суду та експонати, що містяться у колекції суду, подаровані іноземними делегаціями, міжнародними та вітчизняними установами.

_DSC00821

Учнів було запрошено до найбільшої зали судових засідань Київського апеляційного суду для зустрічі з суддею судової палати з розгляду цивільних справ, суддею-спікером суду Людмилою Сушко.

_DSC0028

У ході розмови лектор ознайомила присутніх з основними засадами здійснення правосуддя, а також обговорила основні питання реалізації прав, свобод та обов’язків людини і громадянина, зокрема, передбачених Європейською конвенцією про захист прав людини й основних свобод, що покладена в основі діючого механізму захисту прав людини.

_DSC00311

_DSC00381

Крім того, вона детально розповіла про кримінальну відповідальність неповнолітніх та випадки притягнення до неї. У невимушеній обстановці школярі ставили питання та брали активну участь в обговоренні питань теми лекції.

_DSC00491

Щира зацікавленість, активність та уважність підростаючого покоління під час бесіди засвідчила, що мету заходу було досягнуто.

_DSC01071 

Повідомляє Прес-служба Київського апеляційного суду