flag Судова влада України

Звіт про виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» за II квартал (квітень, травень, червень) 2019 року у Київському апеляційному суді

11 липня 2019, 12:22

Розгляд запитів на інформацію у Київському апеляційному суді у звітному періоді здійснювався відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Протягом квітня 2019 року до Київського апеляційного суду надійшло 5 письмових запитів, в яких запитувачі посилались на право доступу до інформації, гарантоване Законом України «Про доступ до публічної інформації».

Серед суб’єктів, що подали запити на інформацію:

     – 5 фізичних осіб.

4 запити подано електронною поштою, 1 запит надіслано поштою.

За результатами розгляду зазначених запитів:

на 2 запити надано інформацію у повному обсязі у встановлений п’ятиденний термін;

у задоволенні 2 запитів на публічну інформацію було відмовлено, з яких:  

  • на 1 запит інформація була надана в порядку, визначеному процесуальним законодавством;
  • за результатами розгляду 1 запиту у наданні запитуваної інформації було відмовлено на підставі пункту 1 частини 1 статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», оскільки інформація, що запитуваласьналежить до категорії інформації з обмеженим доступом;
  • 1 запит було надіслано для розгляду належному розпоряднику інформації на підставі ч. 3 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Протягом травня 2019 року до Київського апеляційного суду надійшло 9 письмових запитів, в яких запитувачі посилались на право доступу до інформації, гарантоване Законом України «Про доступ до публічної інформації».

Серед суб’єктів, що подали запити на інформацію:

     – 8 фізичних осіб;

     – 1 юридична особа.

3 запити подано електронною поштою, 2 запити надіслано поштою, 4 запити подано до Київського апеляційного суду запитувачами особисто.

За результатами розгляду зазначених запитів:

  • на 3 запити надано інформацію у повному обсязі у встановлений п’ятиденний термін;
  • на 4 запити інформація була надана в порядку, визначеному процесуальним законодавством;
  • 2 запити було надіслано для розгляду належним розпорядникам інформації на підставі ч. 3 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Протягом червня 2019 року до Київського апеляційного суду надійшло 8 письмових запитів, в яких запитувачі посилались на право доступу до інформації, гарантоване Законом України «Про доступ до публічної інформації».

Серед суб’єктів, що подали запити на інформацію:  

     – 8 фізичних осіб.

4 запитів подано електронною поштою, 1 запит надіслано поштою, 3 запити подано до Київського апеляційного суду запитувачами особисто.

За результатами розгляду зазначених запитів:

  • на 5 запитів надано інформацію у повному обсязі (у термін 5 робочих днів);
  • у задоволенні 1 запиту було відмовлено на підставі пункту 1 частини 1 статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», оскільки розпорядник інформації не володіє і не зобов’язаний відповідно до його компетенції, передбаченої законодавством, володіти інформацією, щодо якої зроблено запит;
  • на 1 запит інформація була надана в порядку, визначеному процесуальним законодавством;
  • 1 запит було надіслано для розгляду належним розпорядникам інформації на підставі ч. 3 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Всього у II кварталі 2019 року надійшло 22 письмових запити.