flag Судова влада України

Надійне партнерство – запорука відмінного результату

30 жовтня 2019, 16:32

Задля запозичення найкращого зарубіжного досвіду у вітчизняну практику у період з 22 по 25 жовтня 2019 року представники Київського апеляційного суду з робочим візитом відвідали Вищий суд землі міста Ольденбург (Федеративна Республіка Німеччина).

Фахові зустрічі з німецькими колегами – усталена традиція, започаткована наприкінці жовтня 2015 року за сприяння надійного партнера Київського апеляційного суду – Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва.

До складу української делегації, очолюваної суддею судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду Олегом Ігнатюком, увійшли: судді судової палати з розгляду цивільних справ Анатолій Стрижеус, Олена Шкоріна, Ійя Рейнарт, Василь Олійник, судді судової палати з розгляду кримінальних справ Ігор Паленик, Галина Балацька, Ольга Капічон, Оксана Павленко та керівник апарату Київського апеляційного суду Олег Радченко.

Відповідно до запланованої програми, фахова зустріч розпочалася у Вищому суді землі міста Ольденбург з привітання Віце – президента Доктора Міхаеля Кодде, який відзначив важливість подібної співпраці на користь судових систем обох держав.


Програма візиту була досить насиченою та передбачала проведення чотирьох робочих сесій із судової тематики, під час яких було обговорено, зокрема, питання, що стосуються ефективного законодавчого регулювання інституту медіації, проблемні аспекти опрацювання потоків інформації та матеріалів під час розгляду великих за обсягом проваджень – погляд з цивільно-правового та кримінально-правового кутів зору, а також загальні засади компенсації «правопорушник – потерпілий» в кримінальних справах.

Окремо сторони окреслили пріоритетні завдання щодо удосконалення інформаційних технологій судів та обговорили шляхи подальшої модернізації інформаційно-комунікаційних систем.

73381274_529866807561166_7783480222191452160_n

Українська сторона щиро вдячна представникам Вищого суді землі міста Ольденбург і особисто Доктору Міхаелю Кодде за теплий, дружній і гостинний прийом, а також нашому партнеру – Німецькому Фонду міжнародного правового співробітництва та його керівнику Доктору Штефану Хюльсхьорстеру за організацію візиту.

Інформує Прес-служба Київського апеляційного суду