flag Судова влада України

Відбувся візит експертів Проекту підтримки судової реформи до Київського апеляційного суду

11 листопада 2019, 17:23

З метою ознайомлення з сучасним станом охорони Київського апеляційного суду 7 листопада 2019 року відбулась спільна зустріч керівництва Київського апеляційного суду з представниками канадської делегації Проекту підтримки судової реформи та Служби судової охорони.

_DSC03122

У складі делегації Київський апеляційний суд відвідали Лінда Кавано, заступниця Міністра юстиції провінції Британська Колумбія,Пол Коррадо, керівник Служби шерифів провінції Британська Колумбія, Лучіано Бентенуто, генеральний директор Служби охорони Федеральної Служби судового адміністрування Канади, Наталія Городецька, старша менеджерка Управління міжнародних програм Офісу уповноваженого з федеральних судових справ Канади та Людмила Чернявська, координаторка з питань гендерної політики та судового адміністрування.

_DSC0324_1

Також участь у заході взяли представники Служби судової охорони – Валерій Бондар, Голова Служби судової охорони, Олександр Колєсніков, Юрій Зернов, заступники голови, Ігор Коваленко, начальник ТУ Служби судової охорони у м. Києві, Євген Дзюба,начальник управління Служби судової охорони.

Захід був присвячений обговоренню співпраці Київського апеляційного суду зі Службою судової охорони, а також знайомству з канадською практикою забезпечення безпеки судів на прикладі Служби шерифів Британської Колумбії.

_DSC0329

Вітаючи шановних гостей, голова Київського апеляційного суду Ярослав Головачов щиро подякував за проявлену зацікавленість до організації роботи установи та наголосив на важливості подібних зустрічей.

_DSC03201

Під час зустрічі обговорено переваги діяльності Служби судової охорони та відповідних підрозділів швидкого реагування з метою охорони фізичної безпеки учасників процесу та, як результат,  створення належних умов здійснення правосуддя відповідно до закону.

_DSC0291

Експерти підкреслили, що одним з найважливіших чинників гарантування захисту та безпечної роботи є довіра суддів до Служби судової охорони, адже саме її працівники вирішують, які методи захисту мають застосовуватися.

_DSC03901

Члени делегації відвідали та оцінили безпеку у залах судових засідань Київського апеляційного суду та його будівлі в цілому, також гостей було поінформовано про проблемні питання охорони і безпеки під час розгляду справ, специфіки реагування правоохоронних органів при отримані сигналу про небезпеку, спрацювання в разі виникнення небезпечних ситуацій охоронно-пожежної сигналізації та порядок пропуску та ідентифікації осіб, які мають намір потрапити до приміщень суду.

_DSC04761

Під час зустрічі Голова Служби судової охорони Валерій Бондар наголосив на пріоритетних кроках розвитку Служби – формування та розвиток кадрового потенціалу, ефективне планування, виконання завдань за призначенням.

«У Київського апеляційного суду і Служби судової охорони спільні інтереси – це безпека суддів, працівників апарату суду та учасників судового процесу», – підбив підсумки голова суду.

Наприкінці заходу представники українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи та Служби судової охорони проекту подякували представникам Київського апеляційного суду за теплий прийом, цікаву та корисну ознайомчу екскурсію у стінах суду.

DSC_04961

 Інформує Прес-служба Київського апеляційного суду