flag Судова влада України

Київський апеляційний суд постановив новий вирок громадянину, визнаному винуватим у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень чотирирічній дитині

02 березня 2021, 16:32

25 лютого 2020 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану прокурором на вирок Солом’янського районного суду міста Києва від 22 вересня 2020 року, яким громадянина Р. визнано винуватим у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України громадянина Р. звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 роки та покладено на нього обов`язки, передбачені ст. 76 КК України.

За результатами апеляційного розгляду задоволено апеляційну скаргу прокурора, вирок Солом’янського районного суду міста Києва від 22 вересня 2020 року щодо громадянина Р. скасовано в частині призначеного покарання. Постановлено новий вирок, яким громадянину Р. призначено за ч. 1 ст. 121 КК України покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років. Строк відбування покарання обчислювати з дня затримання громадянина Р. на виконання цього вироку з метою направлення для відбування покарання. В решті вирок Солом’янського районного суду міста Києва від 22 вересня 2020 року щодо громадянина Р. залишено без змін.

Нагадаємо, громадянин Р. засуджений вироком Солом’янського районного суду міста Києва від 22 вересня 2020 року за ст. 75, ч. 1 ст. 121 («Умисне тяжке тілесне ушкодження») Кримінального кодексу України.

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду