flag Судова влада України

Громадянку України, яку підозрюють у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану залишено під вартою

12 травня 2022, 16:21

12 травня 2022 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу Солом’янського районного суду міста Києва від 26 квітня 2022 року, якою задоволено клопотання слідчого в особливо важливих справах слідчого управління ГУ СБ України у місті Києві та Київській області та продовжено щодо підозрюваної Д. строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 29 травня 2022 року включно з одночасним визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 500 000  гривень, з покладенням на підозрювану, у випадку внесення застави, обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді ухвалу Солом’янського районного суду міста Києва від 26 квітня 2022 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

Нагадаємо, громадянка Д. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 («Державна зрада») Кримінального кодексу України.

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду