flag Судова влада України

Громадянина України, якого підозрюють у співпраці з окупантами та здійсненні інформаційної діяльності спрямованої на підтримку держави-агресора залишено під вартою

26 травня 2022, 16:35

26 травня 2022 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 09 квітня 2022 року, якою задоволено клопотання слідчого в особливо важливих справах слідчого управління ГУ СБ України в Автономній Республіці Крим та застосовано до підозрюваного О. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 05 червня 2022 року включно з одночасним визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у сумі трьохсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 744 300, 00 гривень, з покладенням на підозрюваного, у випадку внесення застави, обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 09 квітня 2022 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин О. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 6 ст. 111-1 («Колабораційна діяльність») Кримінального кодексу України.

 

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду