flag Судова влада України

Київський апеляційний суд залишив під вартою громадянина України, який підозрюється в тому, що був призначений окупантами старостою села Нове Залісся Бучанського району та надавав військовослужбовцям зс рф інформацію про розташування особового складу ЗСУ

30 червня 2022, 14:55

Київський апеляційний суд залишив під вартою громадянина України, який підозрюється в тому, що був призначений окупантами старостою села Нове Залісся Бучанського району Київської області та надавав військовослужбовцям зс рф інформацію щодо розташування особового складу Збройних сил України та територіальної оборони

30 червня 2022 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу Подільського районного суду міста Києва від 31 травня 2022 року, якою задоволено клопотання прокурора Подільської окружної прокуратури міста Києва та продовжено щодо підозрюваного С. строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 30 липня 2022 року в межах строків досудового розслідування з одночасним визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 40 (сорок) розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб в сумі 99 240, 00 гривень, з покладенням на підозрюваного, у випадку внесення застави, обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді ухвалу Подільського районного суду міста Києва від 31 травня 2022 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин С. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111-1 («Колабораційна діяльність»), ч. 2 ст. 114-2 («Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану») Кримінального кодексу України.

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду