flag Судова влада України

Мешканця міста Краматорська Донецької області, який підозрюється у тому, що надавав представникам рф інформацію про розміщення військової техніки, військової частини Збройних Сил України, залишено під вартою

08 липня 2022, 10:36

07 липня 2022 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 01 червня 2022 року, якою задоволено клопотання слідчого Головного слідчого управління Служби безпеки України та застосовано щодо підозрюваного К. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 30 липня 2022 року включно з одночасним визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у сумі трьохсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 744 300 гривень.

За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 01 червня 2022 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин К. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 («Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану») Кримінального кодексу України.

Інформує Пресслужба Київського апеляційного суду